21 Mayıs 2007 Pazartesi

Superman: Doomsday

Son yıllarda biz Superman tutkunlarını mutlu edecek gelişmeler oluyor. 2001 yılında Smallville adlı dizi o zamanlar “the WB” olan kanalda (bahsi geçen televizyon kanalı UPN adlı kanal ile birleşip “the CW” adını aldı) yayınlanmaya başlamıştı. Bu dizi hâlâ yayınlanmaya devam ediyor geçenlerde 7. sezonda da devam edeceği resmen duyuruldu. 2006 yazında bazılarının ümidini kestiği yeni sinema filmi gösterime girdi ve fena sayılmayan bir gişe hâsılatı yaptı. Bruce Timm liderliğindeki animasyon ekibi oldukça beğeni toplayan Superman: The Animated Series ve onun devamında Justice League ve Justice League: Unlimited animasyon dizilerini yaptı. İşte bu gelişmelere bir yenisi daha ekleniyor. 1990’larda yayınlanan Superman’in Ölümü (Death of Superman) adlı çizgi roman animasyon film olarak piyasaya sürülecek.

Death of Superman adlı çizgi romanın bu sektörde ayrı bir anlamı var çünkü 4 milyonun üzerinde satan bu roman en çok satılan çizgi roman olma rekorunu hâlâ elinde bulunduruyor. 1993 yılının Ocak ayında Superman #75 yayınlandığında Superman’in ölümü birçok medya kuruluşunca haber haline getirildi. Superman #75’in kapak resminde yer alan kazık ucuna takılmış pelerin bir simge haline geldi. 15 yaşındayken haberi okuduğumda içime sıkıntı bastığını hiç unutmam.

Hikâyede, Superman Doomsday adlı yaratık dövüşüyor ve sonunda “ölümüne dövüş” sözü boş bir tabir olmaktan çıkıyordu çünkü hem Doomsday hem de Superman ölüyordu. İşin sanatsal yönüne bakılacak olursa oldukça artistik karelerin yer aldığını söyleyebilirim. Bunlardan ilki Superman #75’in kapak resmi, diğeri ise Superman’in ölü bedenine sarılmış ağlayan Lois Lane’i resmeden kare…

Ölüm hikâyesinden sonra “Funeral for a Friend” (Bir Dostun Cenazesi) yayınlandı. Ardında da “Reign of the Supermen” (Superman’lerin Saltanatı) takip etti. Kimilerine göre gelmiş geçmiş en iyi Superman hikâyesi olan bu seri diğerlerine göre ucuz bir pazarlama yöntemiydi. Hangi tarafın haklı olduğunun önemi yok çünkü yayınlandığı zaman ilgi çektiği ve çizgi romanların eskisi kadar satmadığı zamanda çizgi roman almaya ittiği aşikâr. En iyi olduğu tartışılabilecek ama en sansasyonel olduğu konusunda kimsenin karşı argüman üretemeyeceği işte bu hikaye animasyon olarak uyarlanıyor. Animasyon ekibinin başında yine Bruce Timm var. Yaklaşık 75 dakikalık sürenin tüm hikâyeyi anlatmaya yetmeyeceğini düşünsem de B. Timm ve ekibine güveniyorum. Bu ekibin ne kadar başarılı olabileceği önceki işlerinin kalitesinden belli oluyor. Bu da bana güven veriyor.

Filmde Clark Kent/Superman’i Adam Baldwin, Lois Lane’i Anne Hetch, Lex Luthor’u ise James Masters seslendiriyor. Direkt olarak DVD’de piyasaya sürülecek olan bu yapım aynı zamanda bir ilke de imza atacak ve PG–13 yaş sınırlamasına sahip olacak. Bunun anlamı 13 yaşından küçüklerin bir büyük refakatinde seyretmesi salık verilecek. Bundan önceki Superman animasyonlarının hepsi PG yaş sınırlaması ile piyasaya sürülmüştü. Yani sadece 6 yaşından küçüklerin bir büyükle seyretmesi salık veriliyordu.

18 Eylül’de piyasaya sürülmesi planlanan filmin fragmanı aşağıda:


0 yorum:

Template Designed by Douglas Bowman - Updated to Beta by: Blogger Team
Modified for 3-Column Layout by Hoctro