12 Kasım 2006 Pazar

Hayat Bir Oyun - Giriş

Giriş: Hatırlıyorum

“Üzgünüm ama bu nişan olmayacak galiba...”
Sekiz ay önce bu sözü söylemiş ve hayatı hiç ummadığı bir noktaya gelmişti. Berna ile nişanlanmak üzereyken hayatını başkasının yönlendirmesine daha fazla katlanamayacağına karar vermiş ve nişanı daha gerçekleşmeden atmıştı. Onlarca yüksek sosyete davetlilerin önünde daha önce yapmaya hiç cesaret edemediği bir işi yapmıştı. Babasına çok kesin bir şekilde karşı gelmişti.
Giyeceği dona kadar her şeyini düşünecek birisi ile evlenemeyeceğini söylemesinin sonuçları ise kendisinin bile tahmin edemeyeceği kadar ciddi olmuştu. Babası ile ettiği kavga, kendisine esip gürleyen iki ebeveyn ve hiç yapmadığı şekilde direnmesi... Geri adım atmadığı için, atamadığı için evden ayrılmak zorunda kalmıştı. Alışmış olduğu lüks yaşam artık ondan sekiz uzaktaydı.
En başlarda en yakın dostu Serkan’dı sığınağı ama Serkan’da kalması dostunun işine olmak üzereyken O’nun yanından ayrılmak zorunda kalmıştı. Babası hayatını zorlaştırmak istedikçe iş inada binmişti. Geri dönemezdi. Eğer geri dönerse O’nun şartlarını kabul etmesi gerekecekti ve Sarp bunu seçenek olarak görmek istememişti. Serkan’da kalırken yalandan bir evlilik yapıp babasının en büyük şartı olan evliliği gerçekleştirmeyi düşünmüşlerdi ama bir sürü başarısız denemeden sonra vazgeçmişlerdi. Bu işe kalkışabileceği kızın sahip olması gereken özelliklerin hepsini üzerinde barındıran birini bulmak mümkün olmamıştı. Daha sonra ise bu fikri aklından çıkarmıştı çünkü yalandan bile olsa babasının şartlarına uymuş olacaktı ve iş inada binmişti.
Serkan’ın yanından ayrıldıktan sonra hayat zorlaşmıştı. Yaşayacak yer bulmak, iş bulmak ve kendini alışık olmadığı bir yaşama adapte etmek çok zor olmuştu. Kendi çevrelerindeki tanıdıkları kullanıp iş bulmak babasının sözlerinden sonra ihtimaller arasında değildi. Bu sebepten Serkan’ın uzun yıllar önceden tanıdığı birinin küçük bir eğlence yerinin başına geçmişti. Fazla kazanmıyordu ama daha sonraları haftada bir sahneye çıkıp kendi bestelerini söylemeye başlamıştı. Yine de geçen sekiz aya rağmen hayat zordu ve bir şeyler eksikti.

0 yorum:

Template Designed by Douglas Bowman - Updated to Beta by: Blogger Team
Modified for 3-Column Layout by Hoctro